Les visites són concertades i gratuïtes. Els centres educatius trien l’hora que millor s’adapta a les seves necessitats i aquesta s’assigna per ordre d’arribada i en funció de la disponibilitat d’espai, intentant evitar les aglomeracions de visitants.

Els visitants accedeixen a l’Espai en grups d’unes 200 persones, i en intervals de vint minuts aproximadament. La durada de la visita es calcula entre 1 h./1’30 h.

Uns dies abans de l´inici de l´Espai es lliura als centres per a què ho distribueixin entre els seus alumnes un díptic amb la relació d’expositors i la situació exacta de cada estand dins la sala Kursaal. A l’iniciar la visita, els alumnes poden recollir, gràcies a la col·laboració del diari El Punt, un suplement que conté adreces i telèfons d’interès, les notes de tall per accedir a la universitat i tots els estudis de nivell superior que es poden seguir a Catalunya i els cicles formatius de la demarcació de Tarragona, a més d’articles d’interès relacionats amb l’educació.

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya és present mitjançant un estand atès per personal de Centres de Recursos Pedagògics i d’Equips d’Assessorament Psicopedagògic, mentre que el Consell Interuniversitari de Catalunya (DURSI) col·labora també orientant els alumnes en temes relacionats amb el món universitari tan de Catalunya com de la resta de l’estat i de l’estranger.